ILRO MEDICAL
 
 
 


 


În cadrul clinicii noastre se desfășoară și o activitate de cercetare medicală și uneori în timpul unei consultații puteți fi întrebat dacă doriți să participați la un studiu clinic. Vom încerca să vă explicăm pe scurt ce înseamnă aceasta pentru dumneavoastră.

Cercetarea clinică se află în centrul tuturor progreselor medicale. Cercetătorii pot face afirmații în cunoștință de cauză cu privire la modul în care medicamentele și terapiile folosite funcționează într-adevăr, bazate pe observații științifice în cadrul studiilor clinice. Existența voluntarilor care să ia parte la studiile clinice este un factor esențial pentru progresul real al îngrijirilor medicale în întreaga lume.

Un studiu clinic este un studiu de cercetare care încearcă să răspundă la întrebări specifice legate de vaccinuri, tratamente noi sau noi modalități de utilizare a unor terapii cunoscute. Studiile clinice sunt utilizate pentru a stabili dacă noi medicamente sau tratamente sunt atât sigure cât și eficiente. Studiile clinice efectuate cu atenție sunt cel mai rapid și cel mai sigur mod de a găsi tratamentele noi cu cele mai bune rezultate pentru pacienții noștri.

Fiecare studiu clinic efectuat în țara noastră trebuie să fie aprobat și monitorizat de către Comisia Națională de Etică pentru Studiul Clinic al Medicamentului și de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale pentru a vă asigura că riscurile sunt cât mai scăzute posibil și sunt depașite de beneficiile potențiale. Studiul urmează un protocol atent controlat, un plan de studiu în care este detaliat tot ceea ce medicul dumneavoastra va face în timpul studiului.

Avantajele pacienților care aleg să participe la unul din studiile noastre clinice:

  • Aveți la dispoziție un medic dedicat și disponibil pentru a vă ajuta în fiecare aspect al participării dvs, de la început până la sfârșit, în mod gratuit;
  • Aveți acces la tratamente noi înainte ca acestea să fie disponibile pe scară largă;
  • Veți fi supuși unor teste de screening necesare, după cum se indică în studiu, pentru a ne asigura că participarea la studiu se face în deplină siguranță;
  • Vi se vor face regulat teste de laborator și veți fi evaluați periodic de unul din medicii noștri, fără costuri suplimentare. Analizele de laborator se efectuează la laboratoare standardizate din Europa sau din țară, care garantează corectitudinea și calitatea rezulatelor. Adesea, se fac analize extensive de care nu beneficiați în mod obișnuit;
  • Cele mai multe studii decontează drumul pacienților dus-întors, de acasă la clinică, pentru vizitele de studiu.

Cercetările au arătat că persoanele care participă la studii clinice răspund mai bine la tratament decât persoanele care nu o fac, indiferent dacă acestea primesc sau nu medicație activă. Se presupune că acest lucru ar putea fi din cauză că participanții au acces regulat la personalul medical, urmează programe de tratament bine-stabilite și obțin regulat feedback din partea unor profesioniști. Trebuie să aveți întotdeauna în vedere faptul că participarea la un studiu clinic nu este destinată să înlocuiască îngrijirea regulată pe care o primiți de la un furnizor de asistență medicală primară, ci reprezintă un supliment la aceasta.

Studiile la care clinica noastră participă sunt în general studii de fază III, adică studii de scară largă, multinaționale, cu participare a mii de pacienți și cu medicamente a căror siguranță a fost deja verificată în studii prealabile. Studiile se adresează pacienților cu hipertensiune, cu boli cardiace diverse, cu insuficientă cardiacă sau cu diabet și dislipidemie (grăsimi crescute în sânge).

Participarea într-un studiu clinic este o decizie complexă și voluntară. Vă sfătuim să discutați aceasta cu un membru de încredere al familiei, cu un prieten sau cu medicul dumneavoastră de familie. Veți avea timp suficient de gândire înainte pentru a vă hotărî. Dacă, în orice moment după ce ați consimțit să participați, vă veți răzgândi în privința participării, sunteți liberi să va retrageți. În acest caz, sau chiar și în cazul în care refuzați să participați de la început, nu trebuie să vă faceți nicio grijă în privința relațiilor cu medicii noștri, deoarece îngrijirea medicală regulată și grija noastră pentru sănătatea dumneavoastră  nu vor fi afectate în niciun fel.

Apreciem privilegiul de a discuta cu dumneavoastră opțiunile de voluntariat pentru un studiu de cercetare. Dacă doriți să participați la unul din studiile clinice care se desfășoară în clinica noastră sau dacă doriți mai multe informații despre acestea, vă rugăm să ne contactați.

 
© 2013 ILRO MEDICAL. Toate drepturile rezervate.

Reproducerea imaginilor sau continutului text prezentate in acest site este interzisa in lipsa unui acord prealabil. 
Pentru comentarii, sugestii sau alte informatii va rugam sa folositi pagina de Contact